O meni

Moja fotografija
Rijeka, Primorsko Goranska, Croatia
Akvarelist i tekstopisac......Nitko nezna gdje su naše granice svih mogućnosti. Otkrivamo se svaki dan i zato "Samo nebo nek nam bude granica"..!!!!!!!! Rođena sam 17.04.55.godine, u malom Zagorskom selu Mađarevu, pokraj Novog Marofa.Već u ranom djetinjstvu su me uzimale boje oko mene.Živopisne i mirisne livade,potoci,šume,i sve to je u meni tinjalo godinama, dok se evo nije napokon ta lavina pojavila na vrhu i počela teči. Ali sad više nisu tu samo "zeleni bregi" rodnog kraja, već i sredina u kojoj živim.Jer me život proveo cestama sudbine. I neka. Bogatija sam za mnoga iskustva u životu i čvršća od mnogih izazova. Za još mnoga sutra s vama Stefiart !!!

petak, 14. siječnja 2011.

Vjerujem u anđele!

Svakoga dana početi iznova
od Vjerujem u anđele, 14. siječanj 2011 u 8:49

U tome je velika mudrost. Tko to ostvari, otrest će se velikh briga i bit će sretan. Dale Carneggie piše kako se jedan gospodin riješio svih briga dok je promatrao ženu kako pere suđe. Za vrijeme tog pranja je pjevala i to ga je dovelo do razmišljanja: "Vidiš, ti si već osamnaest godina oženjen i ona mora svakoga dana prati posuđe. Da je onda, kada smo se vjenčali vidjela pred sobom sve zdjele, tanjure i žlice na hrpi, koje će morati oprati, bilo bi to preveliko brdo. Samo ta predodžba mogla bi je uplašiti, da bi izgubila svu radost za život."

I onda je razmišljao dalje. Razlog zašto moja žena ne stvara nikakve probleme u vezi pranja suđa je samo u tome, jer pred očima ima uvijek samo suđe onoga dana. Tada mu je sinulo: uzrok njegovih briga je upravo u tome, jer želi sve suđe u jednom danu oprati: i ovo koje je danas prljavo, i ono što će biti sutra i prekosutra. Tada je došao do korisne spoznaje: svakoga dana treba početi iznova.

"Danas" je jedino vrijeme u mojim rukama. Za sutra još ne znam nšta. Jučerašnji dan već je potonuo u vječnost.

Carpe diem - iskoristi dan, mudra izreka starih rimljana. Jednakom snagom moramo isključiti prošlost i budućnost. Budućnost je danas. "Ne brinite se za sutrašnji dan!"

Naravno da će mnogi na to odgovoriti; moramo se brinuti, jer kamo ćemo dospjeti. Moramo stvarati planove, jer ne može se živjeti iz dana u dan. Sve to zaista moramo čiiti. Moramo imati pred očima ozbiljnost života. To samo znači da moramo ispuniti zadaću današnjeg dana. Svakoga dana svaku stvar moramo iznova uzeti u ruke, a ne elektrificirati živce. Imaju englezi poslovicu: "Ne prelazi preko mosta, dok ne dođeš do njega."

"Dosta je svakom danu njegova zla." Nije ga potrebo opterećivati prošlošću i budućnošću. Što se tiče prošlih dana što možeš učiniti, a za buduće ne znamo da li ćemo ih uopće doživjeti. Ako ih i dočekamo vjerojatno više nećemo imati ovih današnjih briga. Naime, sve je u neprestanom tijeku. Heraklit kaže: "Ne možete u istu rijeku dva puta." Rijeka teče naprijed i svakog trenutka je u njoj druga voda. Tako teku i naši dani. Svaki je drukčiji i prije nego sutrašnji dan "proteče" pokraj nas, već će izgledati drukčiji, nego što nam ga naše brige danas predočuju. Jedino što imamo je "danas".Bože hvala ti na današnjem danu.


Eto.Došla sam na svoju stranicu facebooka i dočekao me ovaj tekst. Neznam zašto, ali me ponukao da se zamislim i da isti preselim na moj blog. Neka me svako toliko podsjeti kako stvarno puno istine ima u ovom napisu i da ne bi smjeli preskočiti ništa od ovih redaka.
Ovo vrijeme jurnjave za životom i svim njegovim nametima, učinilo nas robom sekundi a ne sati i dana. Sve nam se svelo na ograničenje i na šablone, tako da se malo tko više kreće izvan toga.Gdje smo? Kuda idemo? Po meni, samo u sve veći jaz,dubine gdje sve postaje novac i samo novac,a one ljudske vrijednosti se gube. Žao mi je...ali hajde da se pokušamo vladati ovako kako piše u ovom postu..Svakoga dana počnimo iznova...

Broj komentara: 7:

 1. ''Nemojte dakle zabrinuto govoriti: 'Što ćemo jesti?' ili: Što ćemo piti?' ili: 'U što ćemo se obući?' Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno. Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati. Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova.''
  (Mt6,31-34)

  OdgovoriIzbriši
 2. Predivan tekst, dokaz kako život može biti i jest jednostavan. A u jednostavnosti je veličina i ljepota. Živimo za svaki dan i proživimo ga u punini!

  OdgovoriIzbriši
 3. Prekrasan post draga Štefi!
  Slažem se sa svime što si napisala.
  Pusa.

  OdgovoriIzbriši
 4. Jako lijepo i pozitivno!! I to je dio ove priče...svaki dan počnimo s osmjehom!

  OdgovoriIzbriši
 5. Nisam vidjela ovaj post,prekrasan je, ima poruku i smisao! Ali na žalost neće stići do onih do kojih bi trebao jer su slijepi, ne vide...
  Pusa.

  OdgovoriIzbriši
 6. Upravo tako Zondra..Mnogi ili ne vide ili ne žele vidjeti baš ono što je jako bitno u životu...stati i razmisliti prije nego ponovno kreneš...Hvala na komentaru!

  OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti i komentarima!